Brixel
May 09

Brixelgården

Vid Hjälmarens strand har Richard Brixel sitt hem och sin ateljé, här möter hundratals skulpturer och målningar betraktarens ögon och själ. Brixelgården erbjuder en konst- och kulturupplevelse med många dimensioner: trädgård och vattenlandskap, natur och konst. I parken finns förlagor och fullskaliga modeller till flera av de stora offentliga uppdrag som Richard Brixel har gjort genom åren t.ex. av Dream i OS-parken invid Fågelboet i Beijing, Ronnie Peterson monumentet och av skulpturen Skidbladner som återfinns på UNESCO World Heritage Site L’Anse aux Meadows, Newfoundland. Richard Brixel är med en halvsekel lång karriär bakom sig en väletablerad och respekterad internationellt verksam skulptör. Han har deltagit i hundratals separat- och samlingsutställningar i Norden, Italien, Tyskland, Nederländerna, Kina, Kanada och många andra länder. Richard Brixels verk finns representerade i privata samlingar och museer i fem världsdelar. Hans bronser – upp till åtta meter höga – är permanent placerade på ett 50-tal offentliga platser runt om i världen.

Du behöver anmäla ditt deltagande till Arboga Kommun

Arrangemanget anordnas tillsammans med Arboga Kommun och är kostnadsfritt, men för att vi ska kunna planera arrangemanget på bästa sätt behöver vi veta hur många besökare som kommer till Brixelgården. Du behöver därför anmäla ditt besök i förväg, senast den 19 maj. Vid ankomst till Brixelgården anger du sedan ditt namn, så prickar vi av dig på deltagarlistan. Eftersom antalet parkeringsplatser vid Brixelgården är mycket begränsade finns möjlighet att åka buss. Kostnaden är 50 kronor tur och retur, barn upp till 15 år åker gratis. Vill du åka buss anger du detta i din anmälan.

OBS! Antalet platser är begränsat, så evenemanget kan bli fullbokat.